Blaye - Reisverslag uit Blaye, Frankrijk van Leo en Jacqueline Bouter - WaarBenJij.nu Blaye - Reisverslag uit Blaye, Frankrijk van Leo en Jacqueline Bouter - WaarBenJij.nu

Blaye

Door: Jacqueline en Leo

Blijf op de hoogte en volg Leo en Jacqueline

16 Februari 2010 | Frankrijk, Blaye

Op weg naar St.-Aubin-de-Blaye liepen we ook het departement de Gironde in. Wat opviel, was dat er meteen weer overal wijnvelden waren! Zo ver je maar kon kijken.
Waar de wijnhuizen eerder een 'domaine' heetten, worden ze nu 'château' genoemd. We overnachtten dan ook op zo'n château (Le Grand Moulin).
Ze leverden wijn aan de Engelse koningin dus dat klinkt allemaal leuk maar KOUD dat het er was... We zijn van pure ellende, met thermo-kleding aan, het bed in gedoken totdat we naar het enige restaurant dat open was, konden gaan 's avonds.
Daar hadden ze op zaterdag al een Valentijnsmenu dus daar hebben we meteen voor gekozen.

Zondag zijn we naar Blaye (aan de rivier de Gironde) gelopen en daar hadden we voor 3 nachten geboekt; uitrusten en de citadel bekijken. Deze citadel is zeker de moeite waard als je in de buurt bent!
Ze zijn hier duidelijk op touristen ingesteld, spreken zelfs een beetje Engels, maar in de winter is er veel dicht. Daardoor kwam het dat we vandaag voor de 2e keer bij dezelfde (1-mans) pizzeria gingen eten. De kok noemde dit meteen "moedig" en de sfeer was gezet!
Bij gebrek aan andere klanten was het gezellig kletsen met hem en toen er 2 Engelsen binnenkwamen werden we acuut tolk want net déze kok sprak géén Engels en de Britten (volkomen naast de maatschappij staande; zoals ze zelf zeiden) spraken geen woord Frans!
Het werd erg gezellig en bij het weggaan moest de kok meteen zoenen 'want we waren vaste klanten'.

Maar goed, genoeg gedold. Morgen gaan we naar Bourg om ook daar meerdere nachten te blijven.
We willen n.l. volgende week in Bordeaux zijn en hebben dus de tijd.

• 16 Februari 2010 - 21:27

Frank En Ingrid:

Ach, dat klinkt allemaal weer goed (op de kou na dan, maar die heeft ook zo z'n voordelen begrijpen we). Kou, wijn en gezelligheid hebben we hier ook, maar we zouden toch wel een weekje willen ruilen! Veel plezier in Bordeaux.

• 17 Februari 2010 - 13:39

Pauline:

Heerlijk dat jullie nu de tijd hebben. En een vrienden dat jullie maken....!Al die René's! Er wordt wat afgezoend. Maar wat leuk klinkt het allemaal. Jammer dat het vaak zo koud is in jullie verblijfplaatsen. Misschien wordt het over een paar weken -voor jullie al ws. sneller- wat zachter weer. In maart hebben we hier al vaak één warme week van 16 á 17 gr. Ik hoop het voor ons en uiteraard voor jullie. Geniet van alles en tot horens. Plien

• 20 Februari 2010 - 19:22

Jaap En Ineke:

Nou, dat Valentijnsmenu en het middagdutje klinken samen erg romantisch! Toch een rustig idee dat jullie die thermokleren hebben ;).
    Hier nu dooi, maar vandaag wel veel hagel- en sneeuwbuien.
    Tussendoor af en toe de zon; we zijn met Jesse en Maureen naar het pirrrratenschip geweest (= de Batavia). Natuurlijk een stuk minder avontuurlijk dan de kastelen die jullie frequenteren nu, maar toch.....
    Liefs van de overkant,
    veel plezier in Bourg.

• 21 Februari 2010 - 16:05

Ellen :

Eindelijk blijven de temperaturen hier boven 0 . Misschien wordt het dan nu en beetje lente , na al die sneeuw kijk ik daar wel naar uit. heerlijk om jullie verhalen te lezen .Nog 7 weken dan gaan wij ook op pad als ik jullie lees dan krijg ik er steeds meer zin in . groet Ellen

• 23 Februari 2010 - 12:26

Arjen En Magda:

daar zijn we weer!!!!!!!!
    Even de tijd genomen om terug te lezen, en het was weer genieten, nu op weg naar Bourg. Volgens mij drinken wij nog wel eens een "cotes du Bourg wijntje", of hoe je het ook mag schrijven. Gek he dat weer, het lijkt wel Nederland als ik zo hoor. Voor ons ook weer even wennen na de zon in Spanje, maar alles went, zelfs het "lijnen" staat weer hoog in ons vaandel na al het overdadige eten met de nodige wijntjes en sangria's.
    Kom je terug uit Spanje, is er werkelijk niets gebeurd, zelfs niet op het werk. Het is er ongekend rustig. Stilte voor de storm?
    Wij groeten jullie vanuit het altijd zonnige Almere, laat de cotes du bourgjes jullie maar goed smaken. Wij wachten weer op het volgende verslag.
    Groet van een "vrije" Arjen en een "werkende" Magda

Leo en Jacqueline

Wij zijn Leo en Jacqueline Bouter (56 en 45 jaar oud) en van beroep senior-purser KLM en anesthesiemedewerker in het Flevoziekenhuis. Wij willen van 21 december 2009 tot 25 juli 2010 een pelgrimsreis ondernemen van Stonehenge in Zuid-Engeland naar Santiago de Compostela in Noord-West-Spanje over een afstand van 2010 kilometer. We hopen dat veel mensen onze reis willen sponsoren want op deze manier willen we geld inzamelen voor het Rode Kruis Almere en dan specifiek voor de reizen die zieke mensen kunnen gaan maken. Dat lijkt ons een mooie combinatie van onze 2 beroepen! Zie ook www.jacquelineenleo.nl Doe mee en vertel het verder!

Actief sinds 17 Maart 2009