Rennes - Reisverslag uit Rennes, Frankrijk van Leo en Jacqueline Bouter - WaarBenJij.nu Rennes - Reisverslag uit Rennes, Frankrijk van Leo en Jacqueline Bouter - WaarBenJij.nu

Rennes

Door: Jacqueline en Leo

Blijf op de hoogte en volg Leo en Jacqueline

05 Januari 2010 | Frankrijk, Rennes

Hallo allemaal,

Allereerst nog allemaal de beste wensen voor 2010. Dat iedereen maar een mooi en gezond jaar krijgt!
Het heeft even geduurd voordat we weer bij een computer konden want alles was gesloten hier in Frankrijk maar we hebben er weer 1 te pakken en wel in Rennes.
We zien dus ook nu pas dat we er veel nieuwe sponsors bijgekregen hebben. Geweldig en hartelijk bedankt allemaal!
Voor degenen die zich nog op willen geven, dat kan op www.jacquelineenleo.nl
En José, hartelijk bedankt voor al het bijwerken van onze site!

En nu onze reis:
De laatste keer liepen we naar Pontorson. We hebben daar een rustdag genomen om naar Mont Saint Michel te gaan. Dat is een mooie abdij die bovenop een rots ligt. Onder aan die rots is een klein dorpje. Het was er erg druk met bussen vol Japanners!
Van Oud en Nieuw hebben we niet veel gemerkt: we hadden voor 's avonds een restaurant gereserveerd en om middernacht waren we weer terug op de hotelkamer en hebben we een flesje champagne geopend.
We hebben geen enkel vuurwerk gehoord en/of gezien.

1 Januari zijn we naar Tremblay gelopen. Daar was het moeilijk om onderdak te vinden en zijn we bij mensen thuis geëindigd. Ook de restaurantjes waren dicht en toen boden ze spontaan aan om bij hen thuis te blijven eten! Het werd een prima 4-gangen diner met 3 soorten wijn!
De dag daarop liepen we naar Sens-de-Bretagne en daar hebben we in een chambre d'hote geslapen.
We lopen over kleine D-wegen en komen er eigenlijk niemand, op een verdwaalde boer na, tegen. Heerlijk.
De volgende overnachting was op een boerderij in the middle of nowhere.... Het dichtsbij zijnde restaurant was op 4km afstand maar we konden bij de boerin eten kopen en zo stond Leo toch weer te koken! Ha, ha.
We hadden er een hele gîte voor ons zelf; dat is het voordeel van buiten het seizoen reizen!

Gisteren zijn we tot net voor Rennes gelopen om vandaag, helemaal fris, de grote stad binnen te gaan. Inmiddels hebben we een hotel gevonden en hebben we meteen besloten om 2 rustdagen te nemen om o.a. onze kleren te wassen want we hebben een bad!

Aan aandacht komen we niets te kort: in Engeland vond men de Wheelie van Leo apart en onze reis volslagen idioot. Niemand kent daar Jacobus of de Camino.
In Frankrijk was dat meteen anders/ iedereen kent onze route, vindt het geweldig en is oprecht geïnteresseerd in de Wheelie. Als we in een café zitten, duurt het nooit lang voordat er iemand naar ons verhaal komt vragen. En we kregen zelfs een keer spontaan een hangertje met een gebedsplaatje.

Het bestellen van (lokale!) spullen is soms moeilijk en het heeft meerdere drankjes gekost voordat we doorhadden hoe je hier een Calvados moet bestellen (Kèlvados hoor je te zeggen)!

Het weer zit erg mee en varieert van 14 graden op 30 december (aan de kust) tot -5 vanochtend maar het is droog, er schijnt een stralende zon en de wegen zijn helemaal droog.

Succes en tot de volgende keer; we gaan door Rennes rennen.

• 05 Januari 2010 - 14:30

Marian:

Als eerste een geweldig en een gezond 2010.Apart dat daar helemaalgeen vuurwerk is.Leuk dat jullie bij mensen thuis hebben geslapen dan heb je helemaal een pelgrim gevoel.Ik volg jullie op de voet en geniet van de verhalen.Goede reis verder en tot de volgende mail.
    Marian

• 05 Januari 2010 - 16:41

Albert En Francis:

Ha Kanjers,
    Jullie wandeltocht begint nu echt op een pelgrimstocht te lijken. Geniet ervan! We hebben vandaag door de vrieskou, de westlandse kassentocht gelopen...inburgering :)
    Knuffel Albert&Francis

• 05 Januari 2010 - 18:00

Frank En Ingrid:

Hallo luitjes,
    Als jullie in dit tempo doorlopen zijn jullie binnen de kortste keren in Spanje! Het klinkt helemaal geweldig. Ga lekker door met genieten; wij kijken uit naar jullie volgende bericht.

• 05 Januari 2010 - 18:51

Pauline B:

Hoi, nogmaals een heel gelukkig 2010!Geweldig, dat laatste verslag! Wat beleven jullie veel! Goeie smoes trouwens om veel drankjes uit te proberen: of jullie niet weten hoe je dat uitspreekt haha.Fijn dat jullie geen last van gladheid hebben, ik word het hier al goed zat! Enfin, de kortste dag hebben we gehad. Loopze, genietze en veel plezier.
    (en ga toch lekker naar de wasserette; het bad is om zelf in te liggen)
    groetjes,
    Plien

Leo en Jacqueline

Wij zijn Leo en Jacqueline Bouter (56 en 45 jaar oud) en van beroep senior-purser KLM en anesthesiemedewerker in het Flevoziekenhuis. Wij willen van 21 december 2009 tot 25 juli 2010 een pelgrimsreis ondernemen van Stonehenge in Zuid-Engeland naar Santiago de Compostela in Noord-West-Spanje over een afstand van 2010 kilometer. We hopen dat veel mensen onze reis willen sponsoren want op deze manier willen we geld inzamelen voor het Rode Kruis Almere en dan specifiek voor de reizen die zieke mensen kunnen gaan maken. Dat lijkt ons een mooie combinatie van onze 2 beroepen! Zie ook www.jacquelineenleo.nl Doe mee en vertel het verder!

Actief sinds 17 Maart 2009